Hoofdmenu
Home
Loopbaan
Contact
Links
Fotogallerij
Interview
Wie is online ?
Er zijn 6 bezoekers online
Interview Wegener Print E-mail
Geschreven door Dave   

Dave Bus ziet nieuwe competitie vol optimisme tegemoet

"Ik verwacht dat we sowieso de play-offs halen", blikt Dave Bus vooruit op de naderende competitie. "Die play-offs haal je al, als je bij de eerste negen eindigt en dat moet met deze groep zeker lukken." De Lichtenvoordenaar, die het afgelopen seizoen in zijn eerste jaargang als profvoetballer Man of the Year werd, verwacht veel van de selectie die vanaf vrijdag 12 augustus de strijd aangaat in de eerste divisie. "De groep is een goede mix. Voetballen kunnen we allemaal en we willen er allemaal voor gaan."

Na een zeker voor Bus lang seizoen in de eredivisie en de daaropvolgende nacompetitie, waarin De Graafschap zich niet wist te handhaven in de eredivisie, had de verdediger iets meer dan drie weken om uit te rusten en zich op te laden voor het nieuwe seizoen. "We hebben tot het laatste moment geprobeerd de strijd te winnen, dus de klap kwam hard aan toen we bij Sparta verloren en degradeerden", geeft Bus aan. "Het zwaarste vorig seizoen was dat we steeds verloren, in de week daarna hard trainden om  de het tij te keren en dan weer verloren."

Nadat Bus en zijn vriendin hadden genoten van een vakantie, begon voor de Lichtenvoordenaar al snel de voorbereiding op het komend seizoen. Een groot aantal spelers dat vorig jaar deel uitmaakte van de selectie was verdwenen, terwijl enkele nieuwe gezichten op het trainingsveld in de Veldhoek verschenen. "Qua ervaring hebben we ingeleverd", meent Bus. "Maar de groep die er nu staat is een goede mix. Met Roelofsen, Volmer, Kalezic en Van Fessem hebben we enkele routiniers en verder is de groep erg jong." Voor De Graafschap betekent de degradatie naar de eerste divisie een hele verandering. Waar de Superboeren vorig seizoen vrijwel altijd de onderliggende partij waren, zullen de Doetinchemmers tijdens de komende jaargang veelal het spel moeten maken. "Met spelers als Van Loenhout, Van den Ouweland en Meijer hebben we veel meer voetbal in de ploeg gekregen. Vorig seizoen was het veel opportunisme, terwijl we nu juist veel meer van achteruit willen gaan voetballen", vertelt Bus.

Voor de verdediger is uitkomen in de eerste divisie nieuw. "Van de technische staf hebben we de opdracht gekregen attractief voetbal te gaan spelen, bijvoorbeeld door via positiespel de voorste linie te bereiken. Ik vind dat we voor die doelstelling de juiste voetballers hebben. Persoonlijk wil ik minder tegendoelpunten krijgen en verder wil ik me op voetbalgebied ontwikkelen." Bus benadrukt dat het voor De Graafschap belangrijk is om goed uit de startblokken te komen. "Ik kan op dit moment moeilijk zeggen welke clubs onze concurrenten worden; ik heb nog te weinig van de andere ploegen gezien om me een goed beeld te kunnen vormen", geeft hij aan.

Mede door het nieuwe perspectief dat op de Vijverberg is geschapen, ziet de Lichtenvoordenaar de toekomst voor de Superboeren vol optimisme tegemoet. "In het voetbal moet je altijd positief denken. Natuurlijk helpt het dan als je een paar keer achter elkaar wint. Ik heb erg veel zin in het komend seizoen." De verdediger vindt het daarbij 'geweldig' dat een groot supporters de club niet de rug heeft toegekeerd na de teleurstellende ontknoping van de jaargang 2004-2005. "Het feit dat er nu alweer zoveel mensen een seizoenkaart van De Graafschap hebben gekocht, zegt alles over de club", besluit hij.

< Vorige   Volgende >
 

Content © 2005 davebus
Design en Hosting IDEA-ONLINE