Hoofdmenu
Home
Loopbaan
Contact
Links
Fotogallerij
Interview
Wie is online ?
Er zijn 5 bezoekers online
FC Aberdeen Print E-mail
Geschreven door Dave   

Mijn eerste succes bij FC Aberdeen, winnen voor de Schotse beker bij Celtic. 0-1 De eerste wedstrijd eindigde in 1-1 en een return was noodzakelijk. Geweldige ambiance in het celtic stadion, ongelooflijke sfeer ademd de club uit. Stadion heeft een capaciteit van 60.000 toeschouwers die er vaak allemaal bij zijn. De wedstrijd verliep niet in ons voordeel de kansen waren voor Celtic met name Jan Vennegoor of Hesselink had de kans op een treffer. in de 69e minuut scoorde Darren Mackie voor ons. Nu blijven we uitzicht houden op de Schotse beker, dat recht geeft op UEFA cup voetbal. Dit was een klapper dat ons weer even op de kaart zet na een aantal teleurstellende nederlagen. Aanstaande zaterdag spelen we een thuiswedstrijd tegen St. Mirren.
Dave Bus


Bayern Munchen - FC Aberdeen 5-1 ( UEFA cup)
Maandag vertrokken we naar Munchen. Dinsdagmorgen zijn we naar de BNW fabriek in Munchen geweest en s`avonds hebben we getraind in het stadion van Bayern. Indrukwekkend stadion met een cappaciteit van 69000. Mega groot en super de lux. Dat maakt wel indruk op een voetballer. Woensdag speelde we de wedstrijd en ik zat op de bank. In de 12e minuut kreeg Bayern een vrije trap vlak voor de 16 meter en Lucio schoot de bal dwars door het midden binnen. We hadden afgesproken om zolang mogelijk de nul te houden en op het einde van de wedstrijd iets proberen te forceren. Dat viel niet mee, Bayern was oppermachtig tegen ons. Een elftal met wereld klasse stond op het veld. Vlak na de 1-0 kregen we nog wel een mogelijkheid via Darren, hij schoot de bal voor langs. Uit eindelijk werd het 5-1 voor Bayern. Grote ervaring om deze wedstrijd te spelen voor 66000 toeschouwers in een geweldig stadion. Zondag spelen we de uitwedstrijd tegen Kilmarnock.
 
Dave BusHibernian - FC Aberdeen 3-1
Een wedstijd met twee gezichten. In de eerste helft hadden we totale controle over de wedstrijd. Wij speelde gecontroleerd en veel in balbezit. We kregen een aantal grote kansen maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Uit een hoekschop van Jeffery de Visscher belande de bal in een kluts voor de voeten van Zander Damond 0-1. Dik verdiend maar het hadden er meer moeten zijn voor rust. Kort na rust begonnen we niet best. Uit een vrije trap schoot een Hibs speler de bal strak in de kruising. Daarna begonnen we allemaal uit onze positie te lopen, werden de ruimtes groter en de wedstrijd lag helemaal open. Eind uitslag 3-1 voor Hibernian. Was een onnodig verlies. Dinsdag vliegen we naar Munchen voor de wedstrijd tegen Bayern Munchen a.s Donderdag voor de Uefa cup.
Dave Bus


FC Aberdeen - Bayern Munchen 2-2 ( UEFA cup, Laatste 32 clubs)
Mijn eerste UEFA cup wedstrijd. Ik zat op de bank. Wedstrijd begon om 1800 uur Britse tijd. Geweldige sfeer in het stadion. Aberdeen city heeft lang naar deze wedstrijd toegeleefd. Een dag ervoor was het aan mij de eer om de persconferentie samen met Manager Calderwood te doen voor mega veel pers. Voor mij een nieuwe ervaring. Zoveel media aandacht voor deze wedstrijd was ik ook niet gewend. Bayern was niet compleet afgereisd naar Aberdeen aantal grote steunpilaren zoals Mark van Bommel en Oliver Kahn zijn in Munchen gebleven. De wedstrijd verliep gelijk op. Kansen over en weer, het was een spannende wedstrijd voor het publiek met de nodige fouten van de spelers. Ik heb genoten van deze wedstrijd, ik had graag speel minuten gemaakt in de UEFA Cup. Zaterdag vertrekken we naar Hibernian om zondag een belangrijke competitie wedstrijd te spelen. We moeten bij de eerste 6 eindigen om deel uit te maken van de play-offs en strijden om Europees voetbal.
Dave Bus


Voor de wedstrijd Bayern-Munchen tegen Aberdeen wordt er vanuit Lichtenvoorde een supportersreis georganiseerd.
Vertrek 07.00 uur vanaf de parkeerplaats van Longa 30
Prijs: 129 euro incl. reis, thee/koffie en een entreekaart.
Organisatie: Travel Tours

Na de wedstrijd wordt er meteen teruggereden naar Lichtenvoorde
Bij te weinig belangstelling kan men de tickets eventueel overnemen.

Telefoon Travel Tours: 0544-370407 of 06-53690089


FC Aberdeen - Celtic 1-5
Mijn eerste wedstrijd in de Scottish premier league. Een wedstrijd die ik niet snel zal vergeten. We begonnen goed aan de wedstrijd en kregen een aantal grote kansen om op voorsprong te komen. Celtic kreeg in de eerste helft drie kansen en alle drie kansen werden omgezet in doelpunten. Dat was even zuur voor ons. Het spelbeeld was nou niet dat Celtic ons overliep maar de cijfers waren duidelijk in hun voordeel. We hebben als team toch geprobeerd om op karater deze wedstrijd goed uit te spelen. Dat hebben we gedaan in de tweede helft, we hebben geprobeerd te voetballen maar je zag duidelijk dat celtic wat meer zelfvertrouwen uitstraalde. Zij hebben veel goede spelers in hun elftal, de uitslag is wat geflatteerd denk ik maar we hebben wel terecht verloren. De volgende wedstrijd is Donderdag thuis voor de UEFA cup tegen Bayern Muchen.
Dave Bus


Dinsdag 5 Februari, 2008
Mijn debut voor FC Aberdeen, Uit tegen Dundee United, Semi Final schottisch F.A Cup. De wedstrijd begon om 07.45 PM Britse tijd. Stadion zat helemaal vol. 18000 toeschouwers, 8000 meegereisde supportes uit Aberdeen. Sfeer galmde door het stadion. We begonnen slecht aan de wedstrijd, maar kwamen naar 20 minuten spelen toch uit een corner op voorsprong, beetje tegen de verhouding in. Niet veel later werd het gelijk door ook een treffer vanuit een standaard situatie. Na rust hadden we de eerste 10 minuten aardige controle over de wedstrijd, maar door 3 fouten in de Defensie, was het al snel 1-4 voor Dunndee United. Hun spits Mark de Vries had hier een groot aandeel in. Alle ballen werden op hem gespeeld en hij legde ze neer waar hij wilde. Achteraf hadden we beter met een verdedeger voor hem kunnen spelen, zodat hij niet aangespleeld kon worden. Maar goed, na 78 minuten mocht ik mijn shirt aantrekken en mijn officiele debut voor Aberdeen maken. We stonden op dat moment nog maar met 10 man op het veld, na een rode kaart voor Lee Miller. Mijn positie was rechtsachter. We konden geen kansen meer creeeren, en we hebben daarna ook geen kans meer weg gegeven. Na de wedstrijd stond ik toch een beetje met een dubbelgevoel onder de douch. Enerzijds blij voor mijn debut en anderzijds enorm klote dat we de finale niet hebben bereikt!
Dave Bus


Dinsdag 29 Januari
Vandaag een grote wedstrijd voor de boeg. We spelen de Semi final ronde voor de schottish F.A. cup. Het heeft 8 jaar geduurd dat FC Aberdeen voor het laast in de finale heeft gestaan en de fans zijn allemaal opgewonden over deze wedstrijd. Er gaan bijna 7000 toeschouwers mee naar een uitwedstrijd dat is ongelooflijk veel. De wedstrijd word gespeeld in het Hearts stadion. ( neutraal terrein) We vertrekken s`ochtends vroeg met de Bus. Zon twee en half uur rijden vanuit Aberdeen. Aangekomen in het hotel eerst lunchen en dan slapen. We lagen nog geen half uur op bed en de telefoon ging dat we terug gingen omdat de wedstrijd was uitgesteld vanwege regen (veld was onbespeelbaar). Welkom in Schotland verteld; Lee Mair mij kamergenoot.


Woensdag 30 Januari
De jongens die afgelopen zaterdag gespeeld hadden, kregen de dag vrij. De rest moest een wedstrijd spelen met de reserves van FC Aberdeen tegen Falkirk. We speelde een thuis wedstrijd maar we moesten wel een dik uur in de bus rijden naar het veld. Het veld lag precies aan de kust. De wind stond strak over het veld en het was haast onmogelijk om te spelen. Maar ja, beide teams hadden hier last van dus dat was geen excuses om te verliezen. De wedstrijd was drie minuten oud en we kregen al een doelpunt om de oren. Dat was ook de enige en laaste kans die Falkirk kreeg deze wedstrijd. Wij domineerde de rest van de wedstrijd en zijn kwamen nauwelijks meer over de middellijn. In de 69e minuut schoot ik de 1-1 binnen en dat was dik verdiend. Ondanks de wind was het een best aardige wedstijd en de manier van spelen past best bij mij. Natuurlijk kun je dit niveau niet vergelijken met de Schotse premier League, maar je  krijgt wel een goed idee hoe hier gespeel word. Het was ook weer even geleden dat ik 90 minuten had gespeeld dus dat was lekker.
geschreven door Dave Bus 26-01-2008
 
Wedstrijd dag FC Aberdeen - Hearts (0-1)
Eerste wedstrijd, ik zat bij de eerste 18 maar niet in de basis. Was voor mij een goede gelegenheid om alles goed te leren kennen. Bij aankomst op het stadion stonden veel fans buiten te wachten voor een handtekening en een foto. Leuk om te zien hoe hele familie`s voetbal zo intens met zijn allen beleven. Warming-up gedaan met Stuart Duff, ook een nieuwe jonge die net een week geleden was geariveerd. Ik had een goed gevoel dat ik vandaag wel eens in zou vallen. Na  15 min spelen viel een middenvelder uit met een bil blessure en nog geen 10 min later nog een middenvelder met een knie blessure. Nou daar ging mijn kans dacht ik even snel. Stadion zat goed vol met 15.000 mensen. Sfeer was ongelooflijk meegaand met de wedstrijd. Het was een fysiek duel met veel strijd en passie. Van goed voetbal kon je niet echt spreken maar wat een gevecht. 90 min lang. Veel kansen voor beide partijen waren er niet. qua organisatie vond ik Hearts beter maar FC Aberdeen had wel de betere voetballers. a.s Dinsdag spelen voor de Schotse Leage Cup ( halve finale) tegen Dundee United op een neutraal veld. Daar kijken mensen enorm tegen op. Schijnt een echte kraker te zijn. Nou ik ben benieuwd!
 


Dave Bus

Geschreven door Dave Bus  23-01-2008       
Leuke dag vandaag, Anne en ik staan op het punt te vertrekken naar Aberdeen. De vlucht vertrek om 21.00 uur en alles is geregeld. Morgen vroeg staat de eerste training op het programma. Nieuwe mensen nieuwe uitdagingen en vooral nieuwe kansen. Ik ben blij dat alles rond is gekomen doordat alle partijen een beetje toe hebben gegeven. Zaterdag speel FC Aberdeen tegen Hearts thuis als de trainer me nodig heeft zal ik er staan. De club FC Aberdeen speelt nog in alle competities daarom spelen ze in een korte periode veel wedstrijden en dat spreekt mij erg aan. Ik heb gisteren afscheid genomen van alle mensen binnen de Graafschap. Ik heb er toch een onvergetelijke tijd als voetballer maar zeker ook als mens gekend. Nu nog even afscheid nemen van vrienden en familie. Het is nou niet dat Schotland ver van mijn thuishaven is maar het is toch even een apart gevoel om weg te gaan. Supportes van de Graafschap wil ik bedanken voor de leuke en onvergetelijke tijd. Ik zal mijn ervaring in Schotland zoveel mogelijk met foto’s en verhalen op mijn site vertellen.
Dave Bus12 jan 2008 DOETINCHEM/ABERDEEN - Een geweldige ervaring. Zo omschrijft verdediger Dave Bus van De Graafschap zijn vierdaagse stage bij het Schotse Abderdeen FC. En er lonkt een veel langer veblijf bij The Dons.
Dave Bus liet bij Aberdeen een prima indruk achter
Gezeten in een Schotse taxi, die hem naar het vliegveld van Aberdeen moet brengen, klinkt Achterhoeker Bus vrijdagmiddag alsof hij net de hoofdprijs in de Staatsloterij heeft gewonnen. "Het was in één woord fantastisch", zegt hij.
Vier dagen trainde hij mee bij de nummer vier van Schotland en dat liep volledig naar wens. Trainer Jimmy Calderwood riep de oud-voetballer van Longa'30 gisteren bij zich en vertelde hem dat Aberdeen een poging gaat doen Bus los te weken bij zijn huidige club De Graafschap.
"De trainer was tevreden over de stage", aldus de 28-jarige Bus. "Hij denkt me te kunnen gebruiken voor het centrum van de verdediging of als rechtsback."
Bus vond zelf ook dat het lekker ging op de trainingen. "Het gaat er wat anders aan toe dan bij De Graafschap. Wat minder op techniek en wat meer op duelkracht en uithoudingsvermogen. Ik denk dat dit spel me wel ligt. Ik had op de trainingen ook al een goed gevoel en ben blij dat Calderwood er ook zo over denkt."
Bus arriveerde maandag in Aberdeen en werd meteen opgevangen door zijn voormalig ploeggenoot Jeffrey de Visscher. De aanvaller komt dit seizoen uit voor Aberdeen, net als Karim Touzani (ex-FC Utrecht). Bus: "Zij hebben me geweldig opgevangen en een beetje wegwijs gemaakt. Ze hebben me de stad laten zien en die zag er best mooi uit. Er is veel te doen."
Het viel Bus - die vandaag alweer bij De Graafschap meetraint - ook op dat er veel aandacht voor hem was. "Ik was amper in Aberdeen, of er stonden al journalisten op me te wachten. Er verschijnt een ochtend- en een avondkrant en beide schrijven elke dag wel drie pagina's vol over Aberdeen. Het voetbal leeft er enorm. Ik heb het stadion (Pittodrie, red.) natuurlijk ook bekeken. Het is oud, maar de historie druipt er vanaf."
Als Aberdeen en De Graafschap het eens worden over een overgang, dan zou Bus, die bij De Graafschap dit seizoen nog geen minuut speelde, volgende week zaterdag al mee kunnen doen in de uitwedstrijd tegen Dundee United. En zou hij op 14 februari zo maar eens tegen Bayern München voor de UEFA Cup kunnen spelen. "Dat zou een droom zijn. Ik hoop nu maar dat De Graafschap en Aberdeen er uitkomen", vervolgt Bus. "Ik kan daar verder niets meer aan doen."

Image

Image

Image


geschreven door de Gelderlander

Dave Bus hoopt op nieuw avontuur in Schotland
Dave Bus (28) hoopt de komende week een contract te verdienen in Schotland. De speler van De Graafschap is vanaf maandag vijf dagen op proef bij Aberdeen.
Het is een droom, maar niet onmogelijk. In februari speelt Aberden voor de UEFA Cup tegen het Duitse Bayern Munchen en met een beetje geluk kan Bus daar bij  zijn. “Het zou de wereld op zijn kop zijn”, lacht de Lichtevoordenaar.  “Maar in het voetbal moet je niets uitsluiten heb ik geleerd”
Bus komt bij De Graafschap dit seizoen helemaal niet aan spelen toe. Sterker nog, vaak behoort de rossige verdediger niet eens tot de selectie van trainer Jan de Jonge en zit hij zich op de tribune te verbijten. Dat terwijl hij de eerste twee seizoenen in Doetinchem (Bus kwam in 2004 over van de amateurs van HSC ’21) een gewaardeerd basisspeler was. Onlangs gaf Bus, wiens contract na dit seizoen afloopt, al aan graag verhuurt of verkocht te willen worden. Nu doet de kans zich misschien voor in Schotland.
Bus kwam in contact met Scott Calderwood, oud-voetballer van Heracles en Babberich en zoon van Aberdeen-trainer Jimmy Calderwood. “Via Scot zijn de contacten gelopen”, aldus Bus. “Het lijkt me enorm leuk en ik heb er verschrikkelijk veel zin in.”
Komende maandag vliegt de Achterhoeker naar Schotland. “Daarna zal ik van dinsdag tot vrijdag bij Aberdeen meetrainen. In het weekend moet ik van Han Berger (directeur voetbalzaken van De Graafschap, red.) terug zijn, omdat we volgende week zondag weer tegen Vitesse spelen. De Graafschap heeft zich heel correct opgesteld en daar ben ik blij om”.
Bus speurde gisteren al op het internet om wat informatie over Aberdeen te verkrijgen. “Ik weet dat Jeffrey de Visscher (Oud collega van Bus) er speelt. “Ik ga nog contact met hem proberen te zoeken, zodat ik nog beter voorbereid ben als ik er maandag aankom”.
Bron: De Gelderlander

8-12-2007

Nuchter blijven denken. Vooral rustig blijven. Er voor leven, vroeg slapen, gezond eten, veel trainen en vooral met beide benen op de grond blijven staan. Het is een kwestie van je verstand erbij houden en niet laten afleiden door wat andere mensen over je zeggen. Het eeuwige gevecht tussen je oren duurt maar; pure honger en ambitie. Ik wil zoveel mogelijk bereiken in het voetbal, maar wil het vooral niet uiten. Het is even balen, even een tijd niet in
de basis gestaan maar ik blijf op en top gemotiveerd.
In de tijd dat nieuwe spelers werden gehaald, een andere trainer werd aangesteld heb ik geprobeerd te overwinnen door hard te blijven werken. Deze trainer wilde in de 1e divisie zijn team anders laten spelen met drie mandekkers achterop. Daardoor werd ik geslachtofferd. 
Even flink balen, doelen gesteld, actie ondernomen door extra te trainen, geleerd van me fouten en doorgaan met ontwikkelen. Uiteindelijk heb ik vorige seizoen 15 wedstrijden mogen meedoen, wat heeft geresulteerd in een knap behaalde kampioenschap in de eerste divisie. Geweldig om mee te maken!
Ik ben een type speler dat er wil staan voor zijn ploeg op het moment dat het wat minder gaat in het veld. Geen bijzonder getalenteerde voetballer maar iemand die het moet hebben van zijn inzet, strijd en werklust. Bij de graafschap hebben we het laatste 1,5 jaar veel succes binnen de ploeg. Weinig of geen blessures of schorsingen. Dat komt natuurlijk omdat we veel goede resultaten boeken en er is weinig aanleiding om gekke dingen te doen in het veld. De supporters zijn geweldig en de sfeer is nog beter dan de voor gaande jaren. Door een sterke start dit seizoen in de eredivisie is er veel rust binnen de ploeg en kunnen we ons goed voorbereiden op ieder volgende wedstrijd van de competitie.
Ik zelf ben super fit en speel me wedstrijden in het tweede van de Graafschap. Het is wachten tot er opnieuw een kans komt wanneer de trainer mij nodig heeft. Je weet wat het is om in de basis te spelen, als dat niet gebeurd vreet dat enorm aan je. Daarbij verlies ik natuurlijk niet de realiteit uit het oog. Ik ben niet belangrijke dan het team, maar ik blijf wel op en top gemotiveerd om me plek weer terug te krijgen binnen het elftal. Een club als de Graafschap moet ook begroten in de breedte van de selectie en die spelers zorgen er ook weer voor dat de basis niet verslapt en mes scherp blijft.

Dave Bus

Hallo Dave,

Even een mailtje uit Drempt. Het was en ik vond,als ouder van Frank Leenders,het een fantastische voetbal middag. Prachtig weer en fanatieke jongens en meisjes. Ik hoop dat jij,jullie als spelers groep het ook zo ervaren hebben.

Image

Tot ziens op de open dag en alvast heel veel succes gewenst het volgend seizoen.

Mvg Fam. Leenders.


< Vorige   Volgende >
 

Content © 2005 davebus
Design en Hosting IDEA-ONLINE